Göm mig i dina lockar, håll mig intill dig.

I morse firade vi vår fina Byron här på (elevhem)Gamla. Kvart över sju samlades alla i köket med presenter och nyvakna själar. Det är många födelsedagsbarn i november månad.


Filip och Jessie.


Byrons fina stjärna i fönstret.


En glad överraskad Byron med nyöppna paket. Bland annat hade Elin, Jessie och Gabriella skrivit en sång om honom och hans fina lockar. Hade "göm mig i dina lockar" på hjärnan under hela frukosten. Sedan fick han även en alldeles egen kamera, Nikon D3100.


På kvällen hade 
jag fotolektion med honom i sällskapsrummet.


Det var lite av min torsdag det. En himla fin dag.

I morgon åker jag hem till Stockholm.
 

Det är mörkt och kallt här hos mig.


Födelsedagskalas på Nordan.


I fredags fyllde Anton 21. Detta firades med kalas och våfflor på Nordan! 
 

Födelsedagsbarnet själv var extra fin också med fluga och allt.


Linnea spelade Harry Potter theme song och Happy Birthday på nyckelharpa. Så tufft och fint.

 
(De fyra sista är tagna av Lisa)


Krim - ett magasin om brott & straff.

 
Vårt största projekt hitills i skolan har varit att producera ett magasin om brott och straff. Det tog lång tid innan vi valde vad det skulle heta och valet föll på Krim. Även omslaget eller ettan som det heter på journalistspråk var inte bestämd förrän de sista dagarna. Det blev min bild över Södermalmstorg. 

Här kan ni ladda ner en PDF av magasinet. Läs om mördare, om en ex-nazist och pedofili bland annat. Se också mina bilder på brottsbekämapre och Eriks illustrationer över serieskurkar.

Jag fatta allt och ingenting där stod ju du som alltid skulle va min.

De som älskade mest, de av kärlek besatta, det var dem som frosten tog.

 
Snubblade på den här fina bilden på Facebook. Duktiga Ellen Wallin är konstnären bakom bilden. Fantastiskt fin är den! Klicka på bilden för att komma till den på Facebook.


Flydde till Mellerud och Markus i torsdags kväll.

 
Efter att vi var på Värmlands Folkblad och hade besökt olika nämnder i Karlstad fikade vi lite snabbt på kafeterian Vero innan jag skulle vidare mot Mellerud.

Jag passerade de värmländska vyerna på vägen till Dalsland.

 
Efter drygt en och en halv timme var jag framme i Västsveriges Jokkmokk.
 
 
 Sedan var det dags för mig att hitta till Kulturbruket på Dal. Det var inte svårt alls, det var bara att röra sig mot de stora husen som var tända och följa skyltar.Det var inte så många där till en början men jag hämtade ut min biljett hos publikvärdarna och berättade om mitt galenskap att jag åkt dit utan någonstans att sova. Då erbjöd sig en av värdarna en sovplats. Vilka fina människor det finns i världen alltså.


Sedan återstod ytterligare en och en halv timmes väntan.Först ut var fina Magnus Ekelund & Stålet. Jag var den enda som sjöng med tror jag. Så mysiga.

 
Sen fortsatte väntan. Nu på Markus. Jag kunde inte förstå att jag knappt en vecka innan såg honom inta Cirkus och cirka 1800 personer i publiken. Det var overkligt att Han skulle spela inför mindre än hundra personer i en gymnasieaula. Kan han komma hit kan han komma till Molkom tyckte jag.
 


Efteråt var det signering som vanligt och jag tog inte någon autograf alls och jag väntade tills han hade signerat femtonåringarnas nyinköpta tygkassar och t-shirts. Magnus Ekelund & Stålet satt själva vid sitt bord och sin merch, det var så synd att ingen annan hade hört dem men jag kände att jag ändå ville prata med dem och berömma dem för hur bra deras spelning var och att jag sjöng med i Supernova.

När Markus började bli klar med skrivandet sa jag det att du kan lika gärna komma till min skola utanför Karlstad. Det gör jag gärna svarade han och hans manager(tror jag) sa det att du får ligga på till nästa år, hösten är desvärre fullbokad. Sedan undrade han vad jag pluggade till. Innan jag sa hej då igen valde jag att presentera mig, kändes konstigt att gå en gång till utan att få säga vad jag heter. Vi skakade hand och han sa glatt "Markus" hihi. Så fin är han och jag sa sedan mitt namn och att vi ses i Norrtälje. Grymt! fick jag som svar.Efter rundtur i Mellerud och utanför riktigt ut på landet för att släppa av en av de hundra ungdomarna som sett Markus för försa gången den kvällen klev jag in i en okänd kvinnas hem och har aldrig känt mig så välkommen förut. Hon bjöd på mackor och te, mobilladdare, en nybäddad säng och fick även frukost och skjuts till stationen morgonen därpå. Ett sådant guldkorn och så himla roligt att få möta nya människor. Jag hade en sådan tur.


06:50 gick bussen från Mellerud till Åmål.


Sedan fick jag vänta i Åmål i cirka en halvtimme innan bussen till Karlstad kom. Och ytterligare tjugo minuter sedan innan buss 400 till Molkom gled in.Andra behöver sova en natt för oss räcker det lätt med en kvart.

 
God morgon. Jag sitter i klassrummet och är först på plats här. Det har nog aldrig hänt förut. Igår fick jag en ordentlig spark i arslet om att jag måste skärpa till mig och jag kan inte annat än att tacka för den sparken. Nu ska jag börja om och engarera mig som jag gjorde de försat veckorna här. Det kändes som att det var min födelsedag eller någon annan spännande dag då jag vaknade innan jag skulle gå upp. Det var så exalterande att gå upp och bevisa för mig själv och sängen att det är skolan som vinner, inte den där nittio centimeter breda, mjuka och varma ytan.

Torsdagsbesök på Värmlands folkblad.

 

A meeting with Kip Berman.

 
© Jenny Stjernström
 
Följde med som fotograf när min vän Rikard intervjuade världens bästa Kip Berman från The Pains Of Being Pure At Heart. Det var himla kul och en ny erfarenhet för mig. Läs intervjun på Tram7 här
 
Translation: I was following as a photographer when my friend Rikard interviewed the world's best Kip Berman from The Pains Of Being Pure At Heart. It was really fun and a new experience for me. Read the interview here at Tram7
 

Markus Krunegård, Laakso och Hets några timmar innan jag fyllde 19.I går såg jag Markus för en femte gång i år. Det var på Cirkus med Alinde. Detta var en speciell spelning som säkert många av er redan vet. Laakso och Hets skulle återförenas. Och det gjorde dem med bravur. Så himla fint med Worst Case Scenario som introlåt följt av High Drama och vi fick även höra Västerbron. Jag saknade dock Norrköping och Italy Vs. Helsinki.När Laakso klivit av scenen trodde nog hela publiken att det var dags för Hets vilket vi alla hade fel om. Istället hördes introt av minusgrader ränsar luften och det var dags för Markus själv. Men efter Askan är den bästa jorden kliver Hets på och de kör bla. Hasses brorsas låtsassyrras kompis fest, vilket var den enda som jag kunde sjunga med i. Tufft. Efter deras tre låtar var det dags för Krunegård igen och vi fick Sörmlandsleden efter en fin anekdot om Sörmlands skogar. I mellanspelet på Korallreven & Vintergatan säger han det bästa på hela kvällen "Mänsklig värme är botemedlet mot allt". Efter ett antal encores avslutar han med världens finaste Stjärnfallet och det blir allsång på de första raderna. Även när Cirkus tänds och sittplatserna börjar bli tomma igen. Så underbart.

 
Efteråt var det signering som vanligt och det var så fint att träffa honom igen. Jag passade på att köpa den svarta tygkassen också. Eftersom att jag fyller år idag sa jag det att jag fyller 19 år om en timme och Markus svarar då Grattis både muntligt och skriftligt. 

Jag: "Vi ses på torsdag Markus"
Markus: "I Mellerud? Skojar du?"

 
(tårtan är från i morse som min far alltid gör på min födelsedag, hur god som helst.)

Intervju och konsert med The Pains.

 
Se fler bilder på Festivalphoto.net

Igår hängde jag med som fotograf åt Rikard när han intervjuade Kip Berman, sångaren i The Pains Of Being Pure At Heart. Och sedan fotograferade jag konserten. Ett himla fint band där alla är väldigt trevliga och fina mot sina fans. Och spelningen var fantastisk. De spelade tre nya låtar och jag kunde inte låta bli att gunga med trots den tunga kameran i handen.  
 

Ut i en snöstorm, in i din hall från kall till varm.

 
Markus Krunegård @ Putte i Parken 2012 © Jenny Stjernström / Festivalphoto.net
 
Vi är äntligen klara med ett bokprojekt där vi valde att göra ett magasin om brott & straff. Så skönt. Efter mycket slit, tjut och jagvillbarasova-moments har vi nått ett resultat. Att min bild hamnar som omslag känns himla bra och nu ska allt bara skickas i väg till tryckeriet. I helgen ska jag a n d a s, vara med mina vänner och gå på konserter..

Nu är jag på vägen hem till Stockholm igen. På söndag spelar Markus, Hets och Laakso på Cirkus. Dagen innan min födelsedag. Så fint kommer det bli. På lördag ska jag även fotografera The Pains Of Being Pure Of Heart på Debaser, himla kul. Någon som jag kommer att stöta på?
 

Allt såg dystert ut - samma sega sörja utan slut.

 
Är på väg hem nu, till Molkom och mina fina vänner på Gamla. Jag har haft en fin vecka hos föräldrarna men ska bli skönt att få komma tillbaka till Värmland. Ska ändå till Stockholm igen några helger i november och december. 
 
 
Igår i allafall var det allhelgonaafton och efter att ha sett en massa människor instagrammat fina bilder från kyrkogårdar över ljushav ville jag med se detta. Därför på vägen hem åkte jag och mamma förbi Österåkers kyrka och såg ut över alla dessa ljuslyktor, det var så vackert. Vi hade ingen släkting där att tända ljus för dock men det var häftigt ändå. 
 

amanda.


Du är bland de finaste och bästa människorna jag vet och någonsin har känt. Aldrig ska jag släppa dig. Vi tar oss i genom hösten tillsammans, eller hur?
 

November, vi avslutar sagan snart har du några lögner kvar att pudra dina svar.

 
Det snurrar rejält mycket i mitt huvud just nu. Känslor, tankar, bekymmer. Jag är oklar med vad jag har för drömmar och mål, om jag är ämnad för att fotografera eller inte. Den presationsångesten som jag hade för en vecka sedan vill jag aldrig någonsin uppleva igen, men jag vet, jag vet, att det kommer jag få göra. Kommer jag klara av det då? 
 
Det har varit fint i alla fall att få träffa mina finaste igen förutom Sara som jag inte har hunnit vara med. Däremot har jag umgåtts mycket med bästa Amanda, har även hängt lite med Kajsa som var på besök i Stockholm vilket var väldigt fint. Träffade henne under Markus på Emmaboda och precis som då var det jättelätt att prata med henne. En mycket fin tjej. Och i morgon då. Ja då ska jag på årets fetate fest. Och träffa Nina.
 
God natt allesammans.