Med tunga krav på mina axlar under julens tid.

Hej hörni. Jag går och bär på den värsta tentaångesten en kan ha - att jag måste skriva omtenta direkt när jag kommer tillbaka till skolan och en massa annan trubbel men här har ni lite juliga bilder i alla fall. Jag har inte ens tänkt på att ta med kameran överallt vilket jag också mår dåligt över. Mobilen har tagit över känns det som. Nåväl.


Var i Vaxholm några dagar innan julafton och såhär juligt och fint var det på en utställning där. Mamma köpte polkate till mig som jag suktat efter ett tag.


Så blev det julafton. Jag hade klätt granen dagen innan som vanligt och till höger ser ni en del av min vegetariska julmat i form av inlagda sojastrimlor i stället för sill, saffransdoftande quornbitar med äpple och fänkål samt marinerade quornfiléer i stället för skinkan. (recept finns här)


Bästa julgodiset enligt mig är Leila Lindholms recept på Rocky Roads. I fredags bilade vi upp till Sundsvall för att lämna julklappar och för att hämta mitt pass som jag glömde hemma. Jag ska nämligen fly staden och landet till Budapest med Sara över nyår. Det kan jag behöva.
 
Här kan ni se hur min förra julafton såg ut. 
 
Hoppas ni har haft en mindre ångestfylld vecka än jag. Ta hand om er och ha nu ett riktigt gott nytt år! 

Ljus, ljus och mera ljus.


I morse vaknade jag till ...


detta! fullmåne!

Tänkte visa er lite hur julen har fått ta form i min lägenhet.
 

Julkudde och tomteluva i min hallbänk, även kallad dvärgsoffa.


Jag har ett väldigt kaosat rum med mycket prylar och ljusslingar . Får komma på en bättre lösning till nästa år.


Lyckades i allafall få med min minigran från början av 2000-talet. 


Och en till ljusslinga, i hallen.

Lucia Movie Night.

 
Jag, Evve, Sofflo och Flisan (fina smeknamn va) var galna och gick på Sf:s Lussevaka natten den 12-13 december. Efter sista dagen som redaktion var inte det den bästa idén. Jag såg en och en halv film, resten av filmtiden sov jag. Vakan var mellan 00 och 07:45 men vi gick vid sextiden. Det var lite bortkastade pengar men var ändå mysigt och den filmen(The secret life of Walter Mitty) som jag såg var riktigt bra. 

Fem dagar som tidningen Mellan Bergen.

Hej på er!
Jag har haft årets mest upptagna vecka. Tänkte visa lite bilder som jag hunnit knäppa i allafall.

Vi hade redaktionsövning hela veckan där vi var tidningen Mellan Bergen och jag var bildredaktör, här pratar jag foto med Emelie. (Oscar tog bilden)
 

Oscar var nyhetschef.


Och Mathilda och Falken var webbredaktörer. De såg till att det alltid var något nytt att läsa på webbsidan.
 
Här är ett axplock av bilder från redaktionsövningen:
Bilkrock vid Skolhusallén.
 

Jag och Kalle träffade kattkvinnan.
 
Sofia och jag hängde med en klass som ska vara med i SR:s "vi i femman"
 
Och vi var även på ett Luciatåg. Det var ett gäng gymnasieelever som lussade för pensionärer. Så himla vackert. Det kändes däremot konstigt att jag själv inte lussade något i år.
 
Lite såhär blev resultatet. Med min Luciabild på ettan, lite fel kan jag tycka då den största grejen var stormen Ivar.
 
Jag ska ta och tidsinställa lite inlägg nu så det kommer upp mer här tänk om jag hade en egen webbredaktör som såg till att det var nya inlägg hela tiden här ...
 
Jag hoppas att ni också har haft en fin vecka! kramar!

Egentligen vill jag vara fem år gammal igen och göra änglar i snön.

 
Var ute och fotograferade lite med Nora i eftermiddags. Snön kom ju hit i onsdags natt. Nu har jag precis ätit middag framför Harry Potter och de vises sten och ska strax gå till Nacksta för filmkväll. Hoppas ni får en fin lördagskväll allesammans!

December, har du några hjältar kvar då är du en sällsynt art den sista i sitt slag.

I Stockholm har jag bland annat ätit adventsfika hos mamma och pappa. Mor hade bakat en svårslagen saffranskladdkaka.
 
 
Och var på konsert med Malin. Vi såg Silverstein igen och de var superbra men måste erkänna att det var bättre när vi såg dem i Göteborg förra året. Men det var fint för både Paul och Shane från bandet kände igen oss.
 
Sedan har jag hälsat på hos Anna och Sara bland annat. Hoppas ni har haft en fin helg! I morgon åker jag tillbaka till Sundsvall och stannar tills julledigheten. Kramar.