Att möta julen några dagar för tidigt.


Igår drog jag och Sofia på glöggmys hos Agnes kompis Anna. Vi såg på idol.


Agnes.


Det kändes väldigt konstigt för mig att dricka glögg, äta rocky roads och mjuk pepparkaka innan första advent men det gjorde vi.


Jag blev kär i Anna och Anders hund Nicki.
 

Efter idol var slut gick vi hem och tackade för oss. En bra kväll.

Middagsdejt.Igår hade jag bästa Malin på besök som befinner sig i Sundsvall under två veckor. Så himla fint. Jag lagade svamprisotto och Malin bjöd på vin. Det blev en riktigt bra kväll och hon blev den första hemifrån att hälsa på mig här (minus mina föräldrar såklart). 
 
Ikväll ska jag och Sofia på glöggmys och i morgon kväll åker jag hem till Stockholm igen. Vi har nämligen pluggdagar inför tentan på torsdag.

Med människan som spelpjäs.


Bland fotografer, utställningar och bildmänniskor.

I helgen lämnade jag Sundsvall för att bland annat gå på fotomässan med far min. Detta var fjärde gången vi var där tillsammans. Senaste gången var 2011 och om ni kommer ihåg hade jag ju med en bild det året från tävlingen Älskade Stockholm.


Vi såg Emmas fantastiska utställning om Kristian Gidlund.
 
Något jag tänkte på var att jag hela tiden analyserade alla bilder jag såg - oavsett om det var en amatörfotograf eller en professionell fotograf som tagit bilden. Tidigare år har jag stått och tänkt att jag antingen tycker om en bild eller inte, i år visste jag varför. Det måste vara tack vare min utbildning och alla analyser om bilder i klassrummet.


Och bästa Peter Gerdehags bilder om kokvinnan Britt och hästmannen Stig-Anders. Lyssnade även på hans föreläsning och blev näst intill rörd till tårar.


Min gymnasieskola hade en monter på mässan och just i lördags skulle Amanda (!!!) prata om sina bilder och om sin utveckling som fotograf. Jag visste inte ens att hon skulle vara på plats så det var en fin överraskning.

Sedan efter en inspirerande superdag på fotomässan kramade jag pappa hej då och begav mig vidare till en fin person. Dagen efter tog jag tåget tillbaka till Sundsvall.

I wish you on your way but my love I've never been too good a change.

Nattkatten på instagram.

Pannkakssöndag.

 
I dag vaknade både jag och Sofia väldigt sent (fråga inte varför) och då bestämde vi oss för att steka pannkakor och se på Himlen är oskyldigt blå. En himla bra söndagskväll. 

Nackstafest.

 
I lördags var jag för första gången i Nacksta, som ligger cirka tjugo minuter från mig. Där var det fest hos Stina.

I dag fyllde jag tjugo år.

Exakt 00:01 fick jag ett grattis-MMS av mamma med en tjugo år gammal bild på oss två<3 Sedan somnade jag...

Och vid sextiden studsade jag upp ur sängen för att äta min favorittårta, smörkrämstårta, som jag för första gången bakade på egen hand. 

Och strax efter sex frukost-skypade jag med mor och far.
 

 I skolan hade vi workshop med två fotografer från DN. 
 
♦ Därefter begav jag mig till Systembolaget och inhandlade diverse drycker. Virrade omkring där men måste säga att det var oerhört fint när expediten gratulerade mig och födelsedagspackade min påse. Det måste kännas bra att jobba där, att antagligen få göra nyblivna tjugo-åringar lite extra glada.
 
Vid lunch fick jag ett samtal om att någon hade skickat ett blom- och chokladbud till mig.
 
Och det var från mor och far <3
 
Innan skolan kom min bästa, Sofia, upp med fint grattiste (till vänster).
 
Födelsedagen avslutades med mina favoritflickor, tårtan och nyinköpt skumpa! Den bästa födelsedagen på länge faktiskt. Jag är så glad över att jag har så många bra människor omkring mig här. Tack för det <3
 
Förutom blommor och choklad fick jag en Powerpointpresenation av Sara med nästan alla bilder på oss tillsammans. Blev rörd till tårar ett antal gånger under scrollningen genom våra snart åtta år som vänner.
 
Nu säger jag god natt och tackar för en av de bästa födelsedagarna, trots att det bara var en vardag. 

Feministfredag.

I går var jag på Unga feministers inspirationskväll här i Sundsvall. Gudrun Schyman föreläste och det var så himla bra. Vi fick rita och hade fredagsgympa. 
 

Efter Gudrun pratade Linus Berg och Christoffer Smitz om hur det var att komma ut som homosexuella fotbollsspelare. 

Kvällen avslutades hos Nora med morotskaka, rödvin, bra diskussioner och fantastiska människor. En riktig superfredag!
 
Nu ska jag ner till skolan och gå på en lördagsföreläsning med Paul Hansen! Min skola alltså <3

I can’t get my head around it, I keep feeling smaller and smaller.


En trappa ner.

 
Bästa Sofia.

En regnig söndagsresa.

Vi hade en fotouppgift över helgen; att fotografera utan att titta in i sökaren. Jag fotografera min resa från Stockholm till Sundsvall. Och i dag ska jag fotografera sex stycken porträtt.

November, och vi avslutar sagan snart. Har du några lögner kvar att pudra dina svar?

 

Filmtid, fett och en katt utan ägare.

Var och besökte Tess i hennes nya lägenhet med Malin i går. Vi hade gosigt sällskap hela kvällen av denna namnlösa katt utan ägare som vi kallade både för Foxy, Agda och Kissen. Ni kommer få en katt-GIF och bli lika kär i hen som vi blev(vet fortfarande inte om det är en hona eller hane, vi tror dock på hona.)
 
Hur som helst var vi hos Tess för att se Titanic som Malin aldrig hade sett förut (HUR ÄR DETTA MÖJLIGT?). Vi åt pizza till middag framför filmen och jag kommer aldrig tröttna på den maträtten.
 

Och chips och godis framför Micke och Molle efteråt.


Tess <3


Malin <3

Ni är så jävla bra och jag kan knappt förstå att vi kännt varandra i cirka tio år. 
 
Nu är jag hemma i Sundsvall igen. Helgen i Stockholm blev verkligen hur bra som helst. Bästa på länge. Tack för det!

Fyfan vad sjukt att en kan känna sån passion vi åt och drack & grät och vi skrattade och vi kom ihop.


I onsdags efter kvällskursen blev vi spontana och drog till restaurang Delicerano här i Sundsvall, för att se lite stand up.


Det var Mårten Andersson och Simon Gärdenfors som underhöll oss och alla andra i den lilla lokalen på nedervåningen.


Evelina till höger.


Felicia.


Sofia och Evelina.


Felicia och jag.


Därefter var vi några som tog oss vidare till puben The Bishop Arms. Alex och Rasmus på bilden.


Jag drack bara öl under kvällen. Jag som egentligen bara dricker cider och vin. Men nu har jag börjat tycka om öl, äntligen! Det är ju snällast för plånboken.


Sedan kom bland annat Melinda

Och Mattias! Vi satt där till stängdags vid tvåtiden och tog vägen hem förbi bensinmacken för lite nattmat. Det var en oerhört bra kväll. Tack för det hörni. Spontanitet är bland det bästa jag vet.
 
Och ikväll ska jag se Lorentz & Sakarias på Berns!