En helg av närakära, första höstlöven och en hemmagjord piñata.


I fredags kom jag hem till Stockholm. Först hälsade jag på hos min bror och hans flickväns första lägenhet tillsammans och sedan bar det av till gärdet där Anna och Sara hade kräftskiva men jag missade hela skivan och kom mitt i festen. Såhär såg det ut på lördagsmorgonen.

Och de hade tema mad men(se annas blogg för bilder) där pärlhalsband inkluderades men dagen efter hade ett gått sönder.


Jag lämnade Sundsvall i helgen för att åka till Linköping och fira Johannas tjugoårsdag i efterskott. Emma och Sara hade gjort en hemmagjord piñata.

Och jag hade köpt över två kilo godis som vi skulle fylla den med.

Två och en halv timme senare var vi framme. Johanna bjöd på middag och godaste hallonmousetårtan till efterrätt.
 
Efter paketöppning och mätta magar var det dags för henne att slå sönder piñatan.

Därefter somnade alla förutom jag framför Date Movie. På söndagen tackade vi och kramade Johanna för allt, jag blev tagen av löven på parkeringen och sen åkte vi hem.

Indiskt med föräldrarna på besök.

 
Onsdag-fredag var mina föräldrar på besök hos mig. Så i torsdags gick vi på indisk restaturang och jag åt en kryddstark sås med grönsaker (går inte att beskriva på ett annat sätt) + indisk glass efteråt. supergott! Sista bilden är utanför mig. 
 
Nu är jag i Stockholm hos mina bästa vänner som flyttat ihop. I morgon åker vi till Linköping för att fira Johannas 20-årsdag i efterskott. Sedan tillbaka till Sundsvall på söndag. 
 
....Och så himla kul att många läst och hållt med om inlägget nedanför, blir så glad att ni håller med mig och inser att detta är något som behöver ändras! kram på er <3

Onsdagskaos om feminism och om skeva ideal

Blir så förvirrad, frustrerad och besviken över alla okunniga människor i vårt avlånga land som inte ser patriarkatet i vårt samhälle (träffade en i helgen), som inte vet vad feminism verkligen innebär, mest för att de är för lata att läsa på. Enligt mig och många andra handlar detta endast om okunnighet. Jag anser att alla människor är feminister om de bara läste på vad det verkligen är. De övriga som läst på och som inte håller med, ja de kan vi inte göra något åt. Men som jag. Innan jag läste på visste jag inte vad feminism var. För mig var det något negativt som betydde manshat och att män var djur som en tant i FI sa i ett klipp (som jag sen fått höra att produktionen fått mycket kritik över hur vinklingen i klippet blev) och att de inte rakade sig. I dag är jag stolt över att vara feminist och vill göra skillnad, vill prata om detta så mycket som det går för att få fler att förstå vad det betyder. Det är inte konstigt att min bror under ett samtal säger "Du är ju feminist" i en negativ klang för han VET INTE INNERBÖRDEN. Han är för lat och vill inte lägga sin energi på att lära sig. Vilket är så oerhört synd. Att diskutera hen eller latordet "man" med honom är helt omöjligt till exempel. Men om ett par år hoppas jag att han och alla andra okunniga människor har förstått varför feminismen behövs för vi blir fler för varje dag då såna som jag själv väljer att läsa på varför alla feminister tycker som dem gör..
 
Och jag kan inte låta bli att skriva om..
 
De som hetsar oss att gå ner i vikt och passa in i ett ideal som samhället skapat. Ett skevt ideal som vi har sett på filmer, tv, reklam, tidningar - you name it. Att Frisk och Fris kampanj Miss Skinny skulle få oss att SLUTA HETSA, SLUTA ATT BANTA. Som så många har skrivit om, har detta endast förvärrat. Visst de har lyckats få oss upprörda med kampanjen genom alla dessa krönikor och blogginlägg men alla de andra då? Som inte hänger på feministbloggar eller har ögonen öppna, de som faktiskt tar åt sig och missar att det "bara" var en PR-kupp. Och hur kan dessa som faktiskt är bakom kampanjen ha arbetat mot ätstörningar i trettio år????? Ser inte hur det hänger ihop. SLUTA PRATA OM SKÖNHETEN HELA TIDEN. Det får oss att sträva efter det skeva idealet. Män som kvinnor.
 
Det här med att alltid berömma utseendet framför personligheten är jag så emot men ändå gör jag det. Om jag själv lägger upp en bild på mig vill jag att folk ska kommentera hur jag ser ut för att jag ska få bekräftelse vilket är helt stört att jag känner på det viset men eftersom att jag vill vara ärlig så är det så det ser ut. Ju fler likes jag får desto bättre känns det. Borde jag inte bli glad av kommenterarer som "du är så bra, vad duktig du är" i stället? Jo absolut men som det ser ut nu skulle det inte passa på en profilbild att skriva "vad smart du är". Däremot i ett blogginlägg om hen har lagt upp outfitbilder eller liknande så skulle en kunna skriva "vad duktig du är på att matcha dina kläder - det inspirerar mig" Att folk hela tiden ska kommentera "oj vilken fin kjol eller jag dör vill också ha den tröjan!" och sen när folk svarar "tack" till det? Det är väl snarare ett "tack" till hen som skapat plagget/produkten? för det kommentaren ger är "vad bra smak du har som har valt att köpa en sån fin tröja". 
 
Jag ska tänka på det sistnämnda. Att inte kommentera människors utseenden det första jag gör. För jag börjar verkligen få nog nu och det drabbar fler och fler, detta störda beteende runt mat, vikt och utseende. 
 
PS: ÖPPNA ÖGONEN, LÄS PÅ OCH SEN KAN NI UTTALA ER. TACK