en första utekväll i min sommarstad


I går kom Vanessa hem till mig på middag. Det var så härligt väder och vi satt på balkongen.

Jag hade gjort mina hitills mest perfekta falafel. De blir verkligen bättre för varje gång som jag gör dem.


Det var svingott och jag ska ha med det som middagslåda på jobbet i dag.


Sedan gick vi ner på stan för att se på cruisingen. 


Och fotografera såklart.


Hudiksvallsborna gled runt i tät trafik och visade upp sina nya (och gamla) bilar.


Frän färg.


Hängde på och i sina bilar.


Släppte av och på folk.


Även på gatorna gick cruisingklädda människor. När jag var liten älskade jag filmen om Pongo och alla dalmatinerna så den här blev jag väldigt glad över å se.


Vi gick ner till hamnen som vanligt.


Hängde där en stund.


Och pastellbaren på Sigges.

Drack bästa Brooklyn ur Carlsbergglas.
 

Lämnade Sigges och stod och beundrade detta ett slag.


Gick vidare.

Hit. Det var någon slags inhägnad utomhusbar mitt i stan.


Dansade lite grann innan vi gick vidare.


Och då hamnade vi här på Hogges toalett.


Så bra person.


Poserade innan vi intog dansgolvet.

Och det var dans dans dans tills klubben stängde vid två. Hade verkligen en kanon första utekväll i Hudiksvall. Mest tack vare mitt fina sällskap.
 
Nu lyssnar jag på Markus och ska väl snart dra till jobbet. Hoppas ni har det fint!

besök


Hej ni fina. I morse drog jag ut för tredje gången den här veckan på en springrunda runt Lillfjärden. Jag hoppas att det här kommer att förbli en vana.

Runt halv ett kom den här sötnosen, Moysan och mina föräldrar till Hudik. De stannade till på deras väg till sommarstugan i Lule. Åh är så avundsjuk på dem, hade gärna följt med. Hur som helst...


Efter att ha visat dem hur jag bor gick vi till en superbra indisk restaurang. 75 kronor för två rätter och ris inklusive nambröd, dryck och sallad. Jag åt mig proppmätt ska jag säga er, på en linsrätt och en med mixade grönsaker.


En somrig fin mor.
 

Och en glad och söt far. Mina föräldrar firade även 33 år som gifta i dag.Efter lunchen köpte vi mjukglass och gick via hamnen tillbaka till mig.

Moysan och Lance var ivrigt hungriga och fick mat innan vi sa hej då och dem alla fortsätte norrut.
 

Jag kände inte för att hänga hemma så jag la mig och tog det launa i en park precis bredvid jobbet.

Tog lite selfies.
 

Och bara vilade magen från lunchen och mjukglassen.

En timme gick fort och sedan jobbade jag från tre till elva. 
 

På vägen hem var det såhär fint.

Och nu sitter jag framför tv:n med blåbärste och fruktsallad bestående av galiamelon, apelsin och hallon från mina föräldrars trädgård som mamma snällt hade plockat till mig. 
 
I morgon ska jag hänga med Vanessa och njuta fullt ut av dagen, som jag gjort varje lördag i juli hitills.
 
Trevlig helg!

Genom norska fjällandskap på väg till Skånevik och kärleken.

Dröm blev till verklighet och jag skulle efter mycket om och men åka till Skånevik och Kents sista spelning för i sommar. Min resa började dock som en mardröm. Jag missade min buss till Arlanda för att jag var på fel bensinmack som den skulle avgå från. I stället panikade jag och köpte en tågbiljett direkt på det slutsålda nattåget. Men jag föredrar ändå tåg och det var fint att se solen både gå ner och upp under samma resa. Julinätter.


Hängde på Arlanda i flera timmar framför Sommar med Ernst och sedan efter en knapp timme flyg var jg framme i Oslo och efter en flygbuss till city fortsatte mardrömmen...
 
Jag hade en bussbiljett bokad som skulle avgå efter en kvart, trodde jag. Den här bussen gick inte från Oslo utan från Os, utanför Bergen. Jahapp hur gör jag nu tänkte jag. Då hade jag tur och kunde ta en buss efter cirka en timme mot fjällbyn Haukli. Så jag satte mig på bussen och hade ingen aning om vart jag var på väg. Som ni ser passerade jag vacker natur och jag kände mig så töntig när jag fotograferade ut genom fönstret hela tiden med min mobiltelefon.


Fint alltså. Framme i Haukli tog jag mig vidare med byns enda Taxi.


Vi passerade mitt bland snötäckta fjäll.


Och det här var cirka den häftigaste bäck jag sett. Taxichauffören hissade ner sitt fönster så jag kunde få ta en bild. Efter elva mil, två och en halv timmes resa var jag äntligen framme och jag hade vaknat ur min mardröm.
 
Kent skulle spela här. På Skåneviks Bluesfestival. Så konstigt men skönt att det var i ett tält i alla fall då det regnade.
 

Gick in och satte mig på min plats, bästa Michelle hade sparat den åt mig! Efter ett sjukt dåligt bluesband var väntan över.


Jag insåg inte förrän 999 att turnén skulle ta slut. Då kom tårarna, hur konstigt var inte det. Jag hade aldrig gråtit till 999 live förut.


Efter 747 var allting slut och jag var så glad att stå där med Michelle vid min sida för nu vet vi inte när nästa spelning är, Jocke sa nämligen att det inte skulle bli någon höstturné. Efter att min tjugonde spelning med Kent var slut hängde jag med Michelle, Jonna och Tom till en fjällstuga och dagen efter vaknade vi med den här utsikten!

Innan vi lämnade fjällen stannade vi och tog luft, dansade och njöt.
 
Jonna och Tom lämnade av mig och Michelle vid Drammen där vi åt indiskt innan vi tog flygtåget till Gardemoen och skiljdes åt på varsitt plan. Jag kommer sakna detta så mycket. Att åka till en massa spännande platser för att se det bästa bandet som finns med fantastiska människor.