Tallbokören

 
Nu tänker jag börja visa er mina bilder från projektet jag gjorde i höstas. Här är bilder jag plåtade första kvällen jag kom till Korpilombolo. Jag bodde på kulturhusets övervåning och därifrån hörde jag hur det började spelas musik, gick då ner och där satt en massa härliga korpisbor som övade inför en kommande tangoafton. 

68,8 mil kvar till Korpilombolo


Såhär blev resultatet av mitt Norrlandsprojekt. Jag åkte upp till Korpilombolo, ungefär 17 mil nordväst om Luleå och 68,8 mil norr om Sundsvall. Jag kände ingen och hade bara hört namnet i förbifarten någon gång. Sedan googlade jag om det lilla samhället i Tornedalen och det fanns en hel del om den men inte tillräckligt ändå. Jag hade kunnat stanna mycket längre än två veckor för jag blev så otroligt varmt välkomnad av de flesta och de var så glada att jag var där. Hoppas ni tycker om projektet för här framöver kommer jag även visa bilder som inte kom med i bildspelet.
Nu är jag i Stockholm till och med juni och ska vara på lite olika platser.

Helsinki in the night


Helsingfors fotograferat från färjan på vägen hem efter en veckas julfirande.
 

Porvoo


På annandagen åkte vi till mormors syster i Porvoo, sex mil från Helsinki. Där gick vi på en tvåtimmarspromenad i den gamla finlandsvenska staden.


Det fanns fotograferande turister på broarna. 


I staden träffade vi på en till Schipperke. En som var väldigt lik Lance. 


Därefter for vi tillbaka till mormors syster och fikade innan vi drog oss hem till huvudstaden igen.

Juletiden

Dagen innan julafton var vi och besökte morfars grav.


Sedan kom julafton och då lämnade vi för första gången hemmet på julafton för att äta lunch med släkten.


Som vi kunde gå till.


Vi åt julgröt och jag passade på att önska alla där hemma en god jul via mosters wifi.

Någon Kalle Anka blev det inte på andra sidan Östersjön men Svt World hade en inspelad hälsning till oss och Karl Bertil hade dem i alla fall rättigheter att visa. 

Vi hade en väldigt lugn men fin julafton.